Gebouw en omgeving

 

De Boei is deel van een groter complex, met daarin ook de openbare school voor speciaal basisonderwijs "De Meander" en de sporthal Pittelo. Deze sporthal is binnendoor bereikbaar, waardoor we heel gemakkelijk onze lessen bewegingsonderwijs kunnen bereiken!

Beneden zijn er acht groepslokalen. De groepen hebben een eigen ingang of delen deze met een buurgroep. Hierdoor is er rust en overzicht bij het naar binnen en buiten gaan. Dit bevordert het gevoel van veiligheid. We gebruiken we ook het lokaal boven (eerder in gebruik als handvaardigheidslokaal) als groepslokaal. 

Rondom het gebouw is een afgeschermd plein, met speelgelegenheid en een schoolmoestuin. Het schoolplein is in 2021 helemaal vernieuwd. Hierdoor zijn er nu veel meer en gevarieerde speelmogelijkheden voor de leerlingen! 

Elk groepslokaal heeft een eigen keukentje. Tussen twee lokalen is er een tussenkamer, bedoeld voor bijv. individuele begeleiding door een onderwijsassistent. De lokalen staan via hun keuken in verbinding met de centrale ruimte: het Schippersplein. Hier worden gezamenlijke vieringen gehouden, projecten gepresenteerd enz. Tijdens een schooldag zijn hier soms ook groepjes leerlingen aan het werk.

Beneden zijn verder nog te vinden: een orthotheek, de schoolbibliotheek, een werkplek voor het personeel, ruimtes voor ondersteunend personeel en een keuken.

Op de bovenverdieping zijn de overige werkruimtes. In de Boei is geen lift aanwezig. Zo nodig kan de bovenverdieping met de lift bereikt worden via de sporthal en een doorgang naar De Boei.

Direct tegenover het schoolgebouw ligt het Pittelose park, met een kinderboerderij, sportvelden en recreatiemogelijkheden. Bij geschikt weer wordt er gegymd op een sportveld. Ook bij andere gelegenheden maken groepen graag gebruik van deze buitenfaciliteiten!

Langs de weg voor het gebouw is parkeergelegenheid voor de taxi’s van het leerlingenvervoer. Voor ouders en personeel is er een parkeerterrein aan de overkant van de weg.

 

 

Terug naar Algemene informatie